Zeytinyağı Tenekelerinde Pas Tehlikesi
Son günlerde gıdayla ilgili zehirlenme olaylarında bir aileyi kaybettik.
Avrupa görmüş aile mide bulantısından sonra sabaha kadar beklemek yerine bir ambulans çağırmak akıllarına gelmemiş.
gıda zehirlenmelerinde üçten fazla kusulur ve kusmayla isal başlamışsa hemen acil servise giderek ilk müdahale yapılmadığında bedenden susuz kaldığından tehlike çanları çalmaya başlar.
Açıkta satılan ürünlerden çok son zamanlarda yemekten zehirlenmelerle hastaneye başvuranlar bu yemeği nerede yemiş, yada o malzeme nereden alınmış mutlaka geriye doğru o zinciri bulmaları gerekir.
Üstten ve alttan kaybedilen sıvı için bolca temiz su içmek yemek yememek çok önemlidir.
İşte zeytinyağı tenekelerinde pas tehlikesi de aynıdır. Hiç ıslanmamış bu teneke nasıl paslanabiliyor ve içini görmediğimiz için içi paslı mı bilmiyoruz.
Yavaştan da olsa zehirleniyoruz.
Gıdada standartlar bellidir ancak uymuyorlar.
Denetimler, ah o denetlemeler...
Yazar kültür habercisi Deniz Kakanaş
Yorumlar
İLK YORUM YAPAN SEN OLMAYA NE DERSİN?
Yorum Yap