Image

19 Ekim Dünya Gıda Gününde Bir Yanda Açlık, Diğer Yanda Hastalıklar

Temizlik o kadar önemlidir ki, hastalıklar o yere  uğramazlar.

Image

Askıda Balık Bir İlçedeki Hayırsever Balıkçıdan Geldi

Balık mevsimindeyiz.

Image

Zeytinyağı Tenekelerinde Pas Tehlikesi

Tenekelenen yağlardaki pas tehlikesi

Image

Kışlık Tarhana Yapma Mevsimindeyiz

Tarhana sağlıklıdır ancak her tarhana değil.

Image

Yabancı Mutfak Şefi/Aşçısı Ne Olmadan Yemek Yapamaz

Yabancı mutfak şefleri Orta Doğu mutfakları gibi değildir. Neden?

Image

Yediveren Karadut Hasatı Devam Ediyor

Yedi veren doğal Karadut halen doyuruyor, teşekkürler.

Image

Kayseri'nin Seyyar Karakovan Balcısı

Bal da, balcı da gerçek.

Image

1 Mayıs İşçi Bayramında Aşçılık ve Yemek Pişirmede Çekilen Zorluk

Kalite malzemeyle ilgilidir.

Image

Hazır Limon Suyu-Sosu Satmak Yasaklandı. Cezası Çok Büyük

Doğal limon suları varken içinde hiç limon suyu bulunmayan ürünlerin satışı yasaklandı.

Image

Her 25 Mart'ta Hristiyan Sofrasında Neden Balık Yenir?

Antakya Ortodoks Hristiyan geleneğinde her 25 Mart günü sofrada balık yenirmiş.

Image

İyilik Haberi; Şehit Eşi Havva Abladan Patatesli Poğaça Nasıl Yapılır?

Pamuk gibi poğaça yemek ister misiniz?

Image

Koah Hastası Yanında Nefes Makinasıyla Yasak Olan Et Hazırlıyor

Koah hastaları et, süt gibi proteinlerden uzak durmalılar.

Image

Evde Küp Çökeleği, Tulum Peyniri Nasıl Yapılır?

Lezzete lezzet katma tekniği.

Image

En Kolay Kemik Suyu Çorbasının Lezzet Sırrı

Kemik suyu faydalıdır ancak seyrek tüketilirse.

Image

Antep'in Şiveydiz, Urfa''nın Unutma Beni Yemeği Nasıl Yapılır

Taze sarımsak mucizesi.

Image

Osmanlı Mutfağından Şehriyeli Pilav

Şehriyeli incik, saray yemeklerindendir.

Image

Unsuz Sakız Kabak Böreği Nasıl Yapılır

Artık unsuz börekler yapılabiliyor.

Image

Her Sabah Aç karnına Bir Elma, Bağırsak Gençleştirir

Elma, buzhane olmamalı.

Image

İşte Tunus'un Sıfır Asit Doğal Zeytinyağı. Zeytin Kurtluysa Asidi Yükselir

Zeytin kaliteliyse, zeytinyağı doğaldır. Değilse Asidi yükselir.

Image

Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Narenciye Meyve Suları

Doğal meyve suyu faydalıdır.

Image

Sevgiliden Armağan Tarif Yumurtalı Köz Patlıcan Köz Enfes

Yumurtalı tariflere bir yenisi daha eklendi.

Image

Bir Zamanlar Sarı! Domates Projesi Vardı, Şimdi Kalmadı

Alışkanlıklardan vazgeçmek zor.

Image

Kış Yemeklerinden Vitaminli Salçalı Ekmek

Salça, domates yada biberin özüdür.

Image

Soğuk Algınlığına Şifa Turp Yemeli

Turp, sofralarda unutulmuş gıdalardandır oysa faydasını saymakla bitmez.

Image

Yemek Kokusu ve Komşu Hakkı

Koku, insanları, böcekleri ve hayvanları çeker.

Image

120 Porsiyon-Kişilik Toplu Yemek İftar Malzemesi İle İşletmeler Arasında Uçurum Var

Bu ölçü İnsan sağlığı için çalışan toplum geliştirmeci Aşçı Deniz Kakanaş tarafından uygulanmış ve onaylanmıştır.

Image

Ankara'nın En Meşhur Yöresel Yemeklerinden Ankara Tavası

Ankara tavası Ankara yöresel yemek kültüründe Seymen kültürüyle ayrılmaz parçadır.

Image

Semizotu, Pirpirim Dünyanın Her Yerinde Var

Otların ekşi tadı semizotu çok faydalıdır.

Image

Soğuklarda Salep İçeceği, Isıtır

Kış aylarında oldukça sevilen salep ısıtmaktan başka bir işe yaramaz.

Image

En Kolay Kapalı Pizza Nasıl Yapılır*

Pizza, lahmacun gibi açık da yapılabilir, kapalı da.

Image

Atıştırmalık Minik Pizzalar Nasıl Yapılır?

Bir saat içinde bir tepsi minik pizzalar nasıl yapılır?

Image

Yerli En Lezzetli Susam Kilosu 100 Lira

Susam, faydalı yağlar içerir.

Image

Hurma'nın Kilosu 50 Lira Ucuz mu, Pahalı mı?

Hurma Ramazan ayının baştacıdır.

Image

Sahur İçin Çok Kolay Ispanaklı Börek Nasıl Yapılır

Ispanaklı börek bol vitaminlidir.

Image

Kırmızı Şalgam, Turp, Lahana Öksürüğü Keser

Renkler, önemli besin değeri verirler.

Image

Çiçekleri Yumurta Kabukları Suyu İle Besleyelim

Yumurta kabuğu deyip geçmeyin.

Image

Bir Tepside Hem Kıymalı, Hem Peynirli Börek Nasıl Yapılır?

Birinin sevidiğini diğeri sevmeyebilir.

Image

Urfa Çarşısında Domates Kurusu 150 Lira

Domates kurusu şehre gelene kadar kat kat katlanıyor.

Image

Kar Tatlısı Karsambaç Nasıl Yapılır?

Karsambaç,  en kolay tatlıdır.

Image

Kurutma Yemekleri Kar Yağınca Yapılır?

Hiç bir lezzet tazesi kadar aromatik değildir.

Image

Bir Yanda Pahalılık, Diğer Yanda Büyük İsraf

En az 20 kg terbiyeli dönerlik tavuk etini çöpe döktüler

Image

Bol Vitaminli Brokoli Çayı

Herçeyin çayı yapılabilir.

Image

Kahve Pişirilemediği Durumlarda

Kahve uyandıran gıdadır.

Image

Dinlenme Tesisinde Gözlemeci Girişimci Kadın

Gözleme çok kazandıran meslektir.

Image

Lavaştan Gözleme Nasıl Yapılır?

Lavaş, dürüm, sıkma, kebaplarda kullanılan yufka ekmek türüdür.

Image

Maydanoz Sapı Çayı İdrar Yolunu Yıkar

Maydanoz, en etkili yıkayıcıdır.

Image

Hakiki Zeytinyağı Donar mı?

Donabilir de donmayabilir de.

Image

Bebeklerin Bile Yiyebileceği En Nefis Süt Mısırı Kurutması Ordu İkizce'den

Mısır, Dünya'da en çok ekilen ticari ürünüdür.

Image

Yazdan Yaptığımız Kışlıkları Bozulmadan Yemeliyiz

Kışlık hazırlık yapanlar aç kalmazlar.

Image

Dil,Örgü, İplik Gibi Yöresel Tüm Peynirler Tek Hamurdan Yapılır

Peynir, fermente üründür.

Image

En Ucuz, En Güzel Portakal, Mandalina Narenciye Fidanları Antakyada

Fidan üretimi Antakya Samandağ yöresinde

Image

İçimizi Açan Portakal, Mandalina Tasarımı

İnternet dünyasında çok çeşitli tasarımlar.

Image

Iyiliksever Cerrah Doktor Prof. Atalay Şahin'den Sofra Duası

Teşekkürler Dr. Atalay Şahin.

Image

Kahvaltıda Patlıcan, Biber Köz Veriliyorsa Burası Urfadır

Közün adı da, tadı da iştah açar.

Image

Çocuk Aşçı Berra'dan Mısır Ekmeği Tako Videolu Uygulamalı Tarif

Tako, en lezzetli mısır pancakedir.

Image

Çocuk Aşçı Berra Uygulamalı Leblebi Kurabiyesi Yapıyor

Leblebi kurabiyesinde buğday unu yoktur.

Image

Urfa Kültüründe Ekmek Geleneği

Ekmek dağıtma geleneği.

Image

Malatya Yemeklerinde Kiraz Yaprağı Sarma Çorbası Nasıl Yapılır?

Kiraz talı, yaprağı ekşidir.

Image

Malatya Kültüründe Tatlı Mısır Pileki Nasıl Yapılır?

Mısır, tahıllardan çok önemli bir ticari üretilen çeşittir.

Image

Meşhur Urfa Kebapları ve Kebapçısı

Şiş kebaplar köz lezzetlerindendir.

Image

Kaşarlı Brokoli Nasıl Yapılır?

Brokoli garnisi.

Image

Yumurtalı Pilav Nasıl Yapılır?

Pilavın besin değerini yükseltmek için hafif dokunuşlar yapalım.

Image

AVM'lerde Açık Gıdalardaki Tehlike

Üzeri açık her gıda akla gelebilecek herşeyi çeker.

Image

Kaymaklı Sütlü İncir Uyutması-Tatlısını Kimler Yiyebilir?

İncir üretiminde Türkiye birinci sıradadır.

Image

Çöpe Giden Dikenli İncir Meyveleri

Dikenli incir toplarken tiken tehlikesine dikkat.

Image

Yılbaşı Hindisi Nasıl Yapılır?

Artık hindilerin tadı kalmadı.

Image

Gül Kurusu Reyhan, Kış Çaylarına Renk Katar

Reyhan ve fesleğen biri morumsu diğeri yeşillerin en güzelidir.

Image

Aşka Getiren Afrodizyak Ot Melisa

Bazı otlar afrodizyaktır.

Image

24 Aralık Noel yeni Yılda Dolma Doldurmak Bereketmiş

Bugün 24.Aralık.2024  noel.

Image

Sütlü İncir Uyutması Nasıl Yapılır?

Kış günlerinde kurutma meyvelerden incir, enerji veren gıdadır.

Image

Çok Bilinmeyen Muhteşem Lezzet Taze Rezene-Arapsaçı Kökü

Öyle lezzetler var ki taze rezene gibi çeşitleri tatmaya ömür yetmez.

Image

Sarı Rengin En Güzeli Zerdeçal'ın Faydaları

Sarı renk, değerli bir renktir.

Image

Sıcak Yörelerin Meşhur Narenciyesi Kamkat

Kamkat, portakalın minik versiyonudur.

Image

En Doğal ve Kolay Zeytin Nasıl Yapılır?

Zeytin yapımı çok kolaydır.

Image

Kına Otu Hastalıktan Koruyan Antibakteriyel Gibidir

Kınalanmak tam bir kültürdür.

Image

Zayıflatan Kış Sebzesi Turp, Kabak, Havuçlu Makarna

Makarnayı nasıl değerli yapabiliriz?

Image

Günün Kahvaltısı Yeşillik Yanında Haşlama Yumurta, Cevizli Ballı Muz Tatlısı

Zayıflatan kahvaltı değil, sakinleştiri kahvaltıdır.

Image

Balıkta Fesleğen mi, Itır Otu mu?

Aromatik otlar et ve balığa lezzet katar.

Image

İkramlık Kurabiyeler-Helvalar Kalıpla Yapıldığında Göz Doyururlar

Kalıp, tasarımlar için çok büyük kolaylıktır.

Image

Satılık Oyalı Lavanta Muhteşem Lavanta Torbaları

Lavanta sağlıktan öte hijyendir.

Image

Çöpe Atılan Önlenemeyen Ekmek İsrafı Utandırıyor

Ekmek nimettir, insanlar çmrü boyunca helal ekmek için çalışıp dururlar fakat bu israfı yapan evdekilerden kimler?

Image

Dolapta Az Kalan Gıdalarla Kolay Börek Yapımı

Gıda maddeleri azaldıkça kurur yada bozulurlar.

Image

Köpekler Neden Kemik Kemirmeliler?

Etçil hayvanların tamamı kemikleri çok severler pek ala neden?

Image

Balık Atıkları Hayvanlara Nasıl Verilmeli?

Balık atıkları çöpe değil toprağa gömülerek doğaya katkı sunulmalı.

Image

Doğum Gününde En Güzel Hediye Yeni Yemekler Öğrenmektir

Doğum günün sağlık, huzur ve şans getirsin doğa.

Image

Meksika Mutfağının En Lezzetli Ekmekçiği, Tortilla Nasıl Yapılır?

Tortila, mısır ununda yapılan minik lavaşlardır.

Image

Kabuğu ile Bütün Yenen Limonun Faydası Sayılamıyor

Limon, kabuğu ile tüketilmesi gereken sebzedir.

Image

Ege'de Limonlar Ortada Kalmış Toplanmıyor, Marketlerde Pahalılıktan Alınamıyor

Limon çok faydalı bir narenciyegillerdendir.

Image

Katkısız Gerçek Zeytinyağı Böyle Donar

Gerçek zeytinyağı donar mı?

Image

Domates Kurusu 60 Liraydı, 600 Liraya Çıkmış

Pahalılık almış başına gidiyor, kim ne kadara tutturursa satıyor.

Image

İzmir Çamlık Yöresinde Sele Zeytini Küpte Nasıl Yapılıyormuş

Küp, su, peynir, turşu, sirke gibi çeşitlerin yanı sıra sele zeytininde de kullanılıyormuş.

Image

Evde Avakado'dan Nemlendirici Krem Nasıl Yapılır?

Kuru ciltleri nemlendirmek gerekir fakat en doğal nasıl bakım yapabilriz?

Image

En Lezzetli Domates Sosu Nasıl Hazırlanır?

Sos hazırlamanın önemli teknikleri vardır.

Image

Günün Renkli ve Sağlıklı Tabağı, Avakado, Patates, Üzüm

Yerken renklere dikkat.

Image

Günün Yemeği-Bol Yeşillikli Kısır Yapma Mevsimindeyiz

Kısır ince bulgurdan yapılır.

Image

Zeytin Hasatı Yapılıyor?

TZeytin mevsimindeyiz.

Image

Turuncu/Sarı Portakal ve Cennet Hurması Depresyon Iyileştiricisi

Meyve soyulduktan sonra kabukları ve çekirdeklerini değerlendirmeliyiz.

Image

Balık ve Tavuğu Pişirirken Nasıl Renklendirebiliriz?

Gıda renklendirme do%al baharatlarla yapılmalıdır.

Image

Yoğurtlu Kereviz Bağışıklık Sistemini Korur

Kereviz kökü beyaz besin grubuna girer.

Image

Vitaminli Yeşil Ispanaklı İtalyan Çorbası Nasıl Yapılır?

Yeşil çorbalar Antioksida dır.

Image

En Sağlıklı Brokolili İtalyan Mutfağından Çorba

İtalyan mutfaklarında zeytinyağı, tereyağı ve krema çok kullanılır.

Image

Kahve Yanında Taze Meyve Nar Yersek

Kültürümüzde kahve yanında lokum yerine tatlı olarak taze yada kuru meyve tercih edilebilir.

Image

Dondurulmuş Üzümler Nasıl Yenmeli

Soğuk herşey çok sıcak havalarda serinletir.

Image

Kaşarlı Böreklerde Boğulma Tehlikesi

Kaşarda boğulma tehlikesine, DİKKAT

Image

Patates, Hamuru Olağanüstü Yumuşatır

Hıç patatesli ekmek yediniz mi?

Image

En Hızlı Beyaz Lahana Turşusu Nasıl Yapılır?

Hızlı turşular çabuk tüketilmelidir.

Image

Birkaç Palamut Balığını Sebzelerle Nasıl Artırabiliriz?

Yemekleri artıran soğan ve patates sebzelerin şahıdırlar.

Image

Simitlerin Susamlarını Yere Dökmeden Nasıl Yiyebiliriz?

Simit susamları neden dökülüyor?

Image

Soğuk Algınlığını Nane, Limon Çayı Korur

Nane, limon ve kuşburnu çayı.

Image

Adi Pirinçle Besleyici Pilav Nasıl Yapılır?

Besleyici pilav, sağlıklıdır.

Image

Pamuk Gibi Patatesli Poğaça Nasıl Yapılır?

Patates hamuru çok yumuşatır.

Image

Kırmızı Pancar Turşusu Nasıl Kurulur?

Kırmızı pancar faydalıdır.

Image

Tuz Neden Küçük Kaplarda Kullanılmalıdır?

Tuz nem çeken doğal bir elementtir.

Image

Her Tabağa Aynı Malzeme Dengesini Nasıl Kurabiliriz?

Tabak Hazırlarken Kişiye Göre Tabak Hazırlayın

Image

Tuzlu Fıstıkları Nasıl Arındırabiliriz?

Kuruyemişler yada çörekotu, susam gibi baharatlar yıkanabilirler.

Image

Ayvalar Olgunlaştı

Ayva, tatlısı tuzlusu yapılan meyvedir.

Image

Palamut Balığı Mevsimindeyiz, kışlık Hazırlıklar Başlasın

Palamut mevsiminde yağlı, mevsimsiz saman gibidir.

Image

Mutfakta Ön Hazırlıklar Neden Çok Önwmlidir?

Mis an place mutfakta ön hazırlıktır.

Image

Kasım Ayı Geldi Asmalar Halen Vwriyorlar

Güz meyvesi üzüm.

Image

Enerji Veren Güz Pudingi Nasıl Yapılır?

Puding, sevilen muhallebidir.

Image

Kışlık Patlıcan Hazırlığında Son Günlwr

Ptlıcan,saraylarda  ana yemeklerin en ünlü sebzesidir.

Image

Kebap Tadında En Lezzetli Patlıcan Nasıl Kızartılır?

Patlıcan fazla yendiğinde zararlı gıdadır.

Image

Kayısılı Yoğurt Nasıl Yapılır?

Kayısı güzelleştiren mwyvwdir.

Image

Yumurta Haşlarken Defne Ile Aromala dırma

Yumurta aromalandırma henüz bilin.iyor.

Image

Patatesli Pay Kek Neden Kaşıkla Dökülmelidir?

Patates susuz gıdadır.

Image

Acı Kıl Biber Markette 250, Pazarda 10 Lira

Biber, yeşil olmayan her yemeğe yakışır.

Image

Defne Yağı ve Yaprağı Hazırlama Mevsimindeyiz

Defne, mucize bir bitki.

Image

Sade Makarnanın Besin Değerini Nasıl Artırabiliriz?

Makarna, su, tuz ve durum buğdayından yapılır.

Image

Soğanlı Yumurta Tadına Doyulmaz Lezzet

Soğan, yemeklerin baş tacıdır.

Image

Ayvalar Olgunlaşmadan Ağaçtan Dökülmeye Başladılar. Neden?

Ayva meyvesi mevsimindeyiz.

Image

En İyi Yağlı Biber Turşusu Hangi Biberden Yapılır?

Turşu yaparken biber cinsi önemlidir.

Image

En Kolay Domates Çorbası Nasıl Yapılır?

Domates çorbası, güzelleştiren çorbadır.

Image

En sağlıklı Mantı Nasıl Yapılır?

Mantı, hamur, et ve yoğurdun muhteşem uyumudur.

Image

En Kolay Nar Nasıl Tanelenir?

Nar, inci tanesi gibi dişli meyvedir.

Image

Kavun Çekirdekleri Nasıl Kurutulur?

Çekirdeksiz kavun, karpuz almayalım.

Image

Kendinize ve Dostlarınıxa vakit ayırın

Artık herşey sanallaştı.

Image

Saray Mutfağının En Şifalı Çorbası

Çorbalar besleyiciyse en faydalı yemwltir.

Image

Sebze Közleme İçin Son Günler

Sonbahar mevsiminde sıcaklar devam ediyor.

Image

Sonbaharda Patlıcan Yemeklerinden Beğendi

Bazı yemekler çok özeldir.

Image

Dolaba Üzüm Dondurun, Kış Boyunca Ağzınız Tatlansın

Üzüm, yararlı bir meyvedir.

Image

Yoğurtlu Karpuz Kabuğu Nasıl Yapılır?

Karpuz kabuğu israf edilen gıdalardandır.

Image

Patateş Haşlarken Neden Kabuk Soyulmalıdır?

Patates, potasyumlu gıdadır.

Image

Tavuk Kemikleriyle En Lezzetli Pilav Yapma Tekniği

Pilava yağ yakma tekniği eski kültürdür.

Image

Pazarda Bile Sararmış, Zamanı Geçmiş Maydanoz Utandırıyor

Maydanoz, çok değerli bir bitkidir ve mutfaklarda yardımcı malzeme olarak kullanıldığı gibi, İtalyan mutfağında maydanoz yağmuru özellikle ravioli, risotto gibi beyaza yakın yemeklerde renk olarak kullanılmaktadır.Son günlerde esnaf kazansın diye pazarlarda peşin para ile desyekleyen müşterileri bile hem fahiş fiyatla hem de bozuk mal ile kandırıyorlar. Bir demet maydanozu yirmi liraya, iki demeti kırk liraya akşam pazarında vereceksin, bir gün sonra bakacaksın ki, maydanoz sarı yeşil alaca renkli olacak. Yakında kuzular gibi saramış otları yiyebilir insanlar çünkü haftada bir gün Çarşamba günü kurulan Gümüşyaka kapalı pazardan alınmıştır. Müşteri bu maydanozları çöpe atamadı, geri veremez çünkü haftaya kadar beklemez. Mecburen yıkayıp doğrayıp buzluğa atacak.

Image

Bol Baharatlı Havuçlu Pilavı Nasıl Yapılır?

Havuçlu pilav çok lezzetlidir.

Image

Mevsimi Geçmiş Güz İncirinden Reçel Nasıl Yapılır

Reçel, şekerle gıdayı korumaktır.

Image

Tek Bir Adet Patlıcandan Dört Kişilik Yemek

Türk mutfağı bol kepçe yemek demektir.

Image

Pizzada Kaşarlı Kenar Nasıl Yapılır?

Pizza, sevilen hamur işlerindendir.

Image

Kuşburnunun Güz Mevsiminde Kurusu ve Tazesi

Kuşburnu faydalı bir bitkidir.

Image

En Tatlı Erikleri Kuşlar ve Böcekler Yer

Tatlı sarı erikler ağaçta kaldı.

Image

Lokum Gibi Et Pişirme Yöntemi

Eskiden iftarlarda yapılan et yemeği.

Image

Güneş İsısı Çekilince Tarha Gibi Kurutmalıklar Nasıl Kurutulur?

Tarhana kurutma.

Image

Tarhana Yapma Mevsimi Geçiyor

Tarhana, çorbaların kralı.

Image

Unutulmuş Yemeklerden Sebzeli Bulgur Sulusu

Bulgur, çok eski tohumdur.

Image

Bir Kilo Undan Bir Aylık Ekmek Yaparak Ucuza Getirebilirsiniz

Ekmek, en çok tüketilen besindir.

Image

Tavuk Kırmızı Etten Neden Geç Pişer?

Tavuk, kırmızı etle aynı dakikada pişmez.

Image

Köz Patlıcan, Biberden Kışlık Hazırlık

Köz kokusu yemeğe lezzet katar.

Image

Üzüm Hasat Mevsimindeyiz

Üzüm tanesi yenen meyvedir.

Image

Nohut Mücveri Falafel Nasıl Yapılır?

Falafel Arap kültüründe en sevilen lezzettir.

Image

Faydalı Ekşi Yoğurt Nasıl Yapılır?

Yoğurt, uyutan ve gaz yapan gıdadır.

Image

En Lezzetli Yaprak Sarması Nasıl Yapılır

Yaprak sarması, eşsiz bir Türk mutfağı kültürüdür.

Image

Kıl Biber Kurutma Mevsimindeyiz

Biber, dörtlü sebzelerden en çok kullanılan sebzelerden biridir.

Image

Antakya Kültüründe Zeytinyağı, Kimyon ve Simit

Simit kokusu ne güzel.

Image

Soğan Tohuma Durunca Topuz Gibi Çiçek Açar

Soğan en faydalı sebzedir.

Image

En Kolay Domates, Biber Salçası Nasıl Yapılır?

Domates muhteşem güzellik verir, dolayısıyla salça çok daha güzellik verir.

Image

Bol Oksijenli Çökelek Kahvaltısı

Her gün aynı kahvaltıyı sofralardan kaldıralım artık.

Image

İyilik Haberi; Çöplerden Geri Dönüşüm Toplayan Garibanlara Reçeller Bırakıldı

Doğanın ikramı çok büyük nimettir.

Image

İşte Ata Tohumu Mısırlar

Mısır, kıymetli ticari üründür.

Image

Vitaminli Biber Sapı Yemeği Nasıl Yapılır?

Biber asitli gıdadır.

Image

En Kolay Domatesli Pizza Nasıl Yapılır?

Pizza, hamur üzerine sostan sonra malzemelerin dizilmesi ile yapılan peynirli bir hamur işidir.

Image

Sebzeler Bol İken, Turşu Sirke Yapalım

Domates,biber salatalık bu üçlü sebzeden çok çeşit çıkar.

Image

Salçalık yada Konservelik Yumurta Domateslerin içleri Neden Bozuk

Domateslerin hiç tadı yok.

Image

Ayvalar Hızla Büyüyorlar

Ayva, yakında olgunlaşacak.

Image

Serin Yaz Yemeklerinde Çökelikli Çingene Salatası

Salata , en ferahlatan öğünlük.

Image

Soda ile Et, Balık, Sebze Yumuşatma ve Kabartma Tekniği

Et, balık yada sebxeleri yumuşatma sadece marinayla yapılmaz, en kolayı soda içinde bekletmek.

Image

Domates Para Yapmıyor Diye Çöpe Dökenler

Her ne olursa olsun gıdayı çöpe dökenler bir gün gelir açlıkla karşılaşabilirler.

Image

Bayat Ekmekten Peynirli Ekmek

Ekmek yemekleri israfı önler.

Image

Unutulan Yaz Yemeği Yoğurtlu Kabak Kızartması

Kabak, enfes bir sebzedir.

Image

Mevsiminde Kurutulan Nane İle Bahçedeki Taze Nane

Nane, ferahlatan, insanı sakinleştiren gıdadır.

Image

Ceviz Kabuğuyla İsli Et, Sucuk,Peynir Pastırma Füme Nasıl Yapılır?

Ceviz, ticari değeri olan bir gıdadır.

Image

Aynı Sütçüden Alınan Kaymakların Rengi Neden Farklı?

Süt aynı süt ancak kaymaklar ve tereyağların renkleri neden farklı oluyor?

Image

Dünyanın Bir Numaralı Otu Kekikgillerden Zahter, Biberiye,Rozmarin

Neden kekikgiller dünyanın bir numaralı faydalı otu kullanan anlar.

Image

5 Dakikada En Vitaminli Yumurtalı Taze Fasulye Nasıl Yapılır?

Taze fasulye tadına doyulamayan sebzedir özellikle zeytinyağlıysa.

Image

Yaz Aylarında En Kolay Yemek, Mıhlama

Muhlama, her türlü sebzeden yapılabilir.

Image

En Lezzetli Buz Gibi Limonata Nasıl Yapılır?

Limonata, güneşin çok olduğu ülkelerde  enerji veren içecektir.

Image

Makarnayı Yeşilliklerle Değerli Nasıl Yapılır?

Üç beyaz şeker, tuz un olarak bilinir ve makarna da onun altındaki durum yani sert buğdaydan yapılır?

Image

En Kolay Pestil Nasıl Yapılır?

Pestil, yaz kış sevilerek tüketilen tatlılarımızdandır.

Image

Kalbi Korumak İçin Protein Diyeti Yapın Kıymalı Yumurta Yemeyin

Iki protein kombinasyonu kalp hastalarına uygun besin değil.

Image

Patates Dolması Nasıl Yapılır?

Patates dolması, çok nadir yapılan dolmalardandır soğan dolması gibi çünkü oyulması zordir.

Image

Biber Mevsiminde Kışlık Doğranmış Yeşil Biberler Nasıl Hazırlanır

Biber bitkisinden işlenmesine dayanıklı olduğundan insana güç verir.

Image

Şeftali Mevsim8nde Tatlısı Reçeli, Marmelatı, Kurusu, Pestili Nasıl yapılır

Şeftali, tek çekirdekli meyvemizdir.

Image

Bol Sebze ve Tavuklu Dökülen Sandviç Nasıl Yapılır

Sandviç tüm dünyanın sevdiği atıştırmalıktır.

Image

En Sevilen Yaz Salatalarından Patates Salatası

Çiğden salata hazırlamak beş dakikada yapılır ancak pişen patatesten salata yapmak en az bir saat zaman alır.

Image

Yaz Dolması Mevsimindeyiz

Yaz dolması, biber, patlıcan, taze kabak, domates gibi doldurulan sebzelerden yapılır.

Image

Karışık Yaz Kızartması Mevsimindeyiz

En lezzetli kızartma, bahçede yetiştirilen sebzelerden yapılır.

Image

Biber Kızartması

Yaz mevsiminde patlıcan, biber ve domates kızaetmaları en çok sevilen yemeklerden.

Image

Zeytinyağına Kırmızı Pul Biberi Yatırarak Kırmızı Italyan Yağı

Italyan mutfaklarının lezzet sırrı, kırmızı yağ pul biberle yapılır.

Image

Elektrikli Kahve Cezvesinde Yumurta Nasıl Pişirilir?

Derler ya yumurta sıcak asfaltt da pişer, doğrudur.

Image

Kurutmada Havanın Önemi, Naneler Arasındaki Fark Gibi

Iki ayrı ülkede kurutulmuş nane arasındaki havanın nem farkı.

Image

Semizotu, Omega-3, A Vitaminiyle Tamir Ederek iyileştiren Gıdadır

Gıdaları hafife almayalım. Bazıları şifa, bazıları ysa hayatı zehir edebilir.

Image

Sıcaklarda Soğuk Meyve Çayı Nasıl Yapılır?

Soğuk çaylar kaynar suyla yapılan ve soğutulan çaydır.

Image

Aşure Ayına Girdik

Muharren ayına dün itibariyle girdik ve aşureler pişmeye başladı.

Image

Özbekistan Kavun Çekirdekleri Çok Dolgunlar

Meşhur Özbekisyan kavununun çekirdeklerini ayıklarsanız doğal çekirdek elde ederiz.

Image

Yola Çıkarken Yanınızda Tarhana, Kuru Meyveler Varsa Aç Kalmazsınız

Türk mutfağı ile büyüyen insanlar Türkiye denince derinden bir Ah çekerler.

Image

Ekmekarası Yumurta ve Ayran Kolay Yaz Yemeğidir

Hafif atıştırmalıklardan ekmekarası yumurta.

Image

Özbekistan Marketinde Tandır Ekmeği

Market içinde tandır ekmeği kültürü.

Image

İlikli Etle Biber Dolması Nasıl Yapılır

Yaz aylarında zeytinyağlı dolma yada sarma tercih edilir ancak etlilerin yeri ayrı.

Image

Özbekistanda Acı Yeşil Biber Taneyle Satılıyor

Biber, ekildiğinde yada fide olarak dikildiğinde çok dayanıklı ve verimlidir.

Image

En Lezzetli Kemik, Et Suyu Nasıl Yapılır?

Kemik suları yüksek kollestrol.içerir, seyrelterek yenmelidir.

Image

Özbekistan Şiş Kebap Shashlik

Shashlik, şiş kebap demektir.

Image

Üzüm Yaprağından Ekşili Nasıl Yapılır?

Asma yani üzüm yaprağı ekşisi sarmayı lezzette baş tacı etmiştir.

Image

Mis Gibi Tazecik Karadut ve Furambuazlar

Renkli meyveler neden çok önemlidir?

Image

En Lezzetli Tavuk, Ördek, Kaz , Hindi Ciğeri Nasıl Yapılır?

Kanatlı ciğerler pişirme tekniği.

Image

Özbekistanda Haşlanmış Mısır Pazarda Satılıyor

Mısır ticari değeri çok yüksek bir gıdadır.

Image

Koruk Üzüm Ekşisi/Sirkesi Nasıl Yapılır?

Üzüm, erik ve kayısı yani çağla ilk meyve verdiklerinde ekşimsi olurlar ve turfandan bin misli pahalıya satılırlar.

Image

Özbekistanın Meşhur Karpuz ve Kavunu Çıktı

Kavun ve karpuz mevsimindeyiz.

Image

Yass Tatlı ıSoğandan Tohum Nasıl Alınır?

Soğan çiğ veya pişmiş en çok sevilerek tüketilen sebzedir.

Image

Vişne Yapraklarından Neler Yapılabilir

Özbekistanda bir agronom yani mühendis kiraz yada Vişne  yaprağından likör yapıyormuş

Image

Vişne Şarabı Nasıl Yapılır?

Şarap fermende bir içecektir.

Image

En Doğal Vişne Sirkesi Nasıl Yapılır?

Vişne sirkesi sıra dışı lezzetler için muhteşem.lezzet ve renktir.

Image

Rengi Güzel Vişne Reçeli Nasıl Yapılır?

Reçel, meyvenin şekere yatırılarak kaynatılan tatlıdır.

Image

Bir Yanda Pahalılık Diğer Yanda Ağaçlarda Kalan Vişneler

Bugün ağaçlarda kalan vişneler hem doğal hem de bedava.

Image

En Kolay Vışne Konservesi Nasıl Yapılır

Vişnelerde son günler.

Image

Botanik Çiftlikte Bu Kadar Çok Kayısıdan Neler Yaptık

Özbekistanın şekerpare kayısıları

Image

İtalyan Mutfağında Limon Çello Nasıl Yapılır?

Limon çello, limon kabuğundan yapılan İtalyan likördür.

Image

Özbek Kahvaltısı

Özbekistanda gün akşama kadar Samsa ile başlar ve biter.

Image

Kaymaklı Özbek Böreği

Kaymaklı özbek böreği bildiğimiz  katmet yufkası gibi.

Image

Meşhur Sumalak

Sumalak buğday çimlendirlmesi ile yapılır.

Image

En Sağlıklı Sucuklu Kuru Fasulye

Sucuklu kuru fasulye Türk mutfağının sevilen lezzetidir.

Image

Özbekistanın En Meşhur Yemekleri

Özbek pilavı haricinde meşhur yemekler.

Image

Kuru Fasulye İle En Kolay, En Gösterişli Meze

Meze bir çeşit salatadır.

Image

Asyanın Tamamı Hamur İşini Çok Seviypr

Üç beyazdan kaçmak mümkün değil, çok lezzetlu.

Image

İlikli Kemik Yabancı Ülkelerde Vitrinlerde

Kemik.iliği kubvetli besin ancak sık.yenirse dokunur.

Image

Türkiyede Çay Hasatı Başladı

Çay bitkisi dünyanın sevdiği içecek.

Image

Türk Dünyasında Yeşil Çay Nasıl Sunulur

Yeşil çay siyah çaydan değerlidir.

Image

Çilek Mevsimindeyiz

Çilek, aromalı ve renk veren meyvedir.

Image

Özbek Nakışlı Tandır Ekmeği/Non Ustası

Özbeklerin muhteşem.nakışlı ekmeği geleneksel bir lezzet

Image

Peynirli Yaprak Sarması Mevsimindeyiz

Yaprak sarması, özlenen  bir Türk yemeğidir.

Image

İste Karışık Kuruyemiş

Bir avucu bile doldurmayan çerez yok satıyor

Image

Özbekistanın Çok Lezzetli Sazan Balık Kızartması

Özbekistan sazan balığı çok lezzetli.

Image

Yabancı Mutfaklarda Donmuş Jöleli Et

Haşlanmış etin suyu çektirildiğinde çok lezzzetli kıvam elde ediliyor.

Image

Sakatatlardan Takım Ciğer Nasıl Pışirilir?

Küçükbaş hayvanların takım ciğerleri nasıl işlenir

Image

İste Gerçek Özbek Pilavı

Özbek pilavı, pilavdan öte sağlıklı.

Image

Özbekistanda Doğal Köy Tavuğu Satan Kadın

Doğal tavuk zor pişer ancak çok lezzetlidir.

Image

Meşhur Aromalı Özbek Ayranı

Ayran, faydalı bir içecekler.

Image

Haftalık Kolay Sirke Nasıl Kurulur

Sirke demek yiyeceklerin doğal yollar fermente demektir.

Image

Özbekistanın Nakışlı Tandır Ekmekleri

Nakışlı ekmek tekniği

Image

Özbekistanın Nakışlı Tandır Ekmekleri

Nakışlı ekmek tekniği

Image

Ekmekle Kolay Aperatif Peynirli Ekmek

Meşhur peynirli ekmek firin

Image

Yağlı Yemek Sağlıksızdır

Herşey de az, çok yağ olduğu için yağ gerekmez.

Image

Yemek Çubukları Nasıl Kullanılır

Çubukla yemek yemek ayrıcalıkları.

Image

Doğal Otlanan Inekler ve Yağlı Sütleri

Doğal süt bulabilmektir tek yolu kırsallar

Image

Özbek Kadın Aşçıdan Çi Börek

Çiçek börek Tatarların bir numaralı böreğidir

Image

Makarna Şişmanlatmaz

Kiloyla ilgili diyet yapmak yerine neyi nasıl yiyeceğimizi bilmeliyiz.

Image

Kekik Mucizesi

Kekik, zayıflatıcı, tansiyon düşürücü ve ileri derecede iltihap kurutucudur.

Image

Sütlü Taze, Kuru ve Dondurulmuş Meyve Tatlısı

Hava değişiklikleri için vitaminli bir meyve tabağı öğün için yeterlidir.

Image

Birkaç Dakikada Yapılan En Kolay Muz Tatlısı

Muz sevilen faydalı bir meyvedir.

Image

Kayseri Mutfaklarında Enfes Yoğurdun Tarihi

Yoğur deyip geçmeyelim, en az bir kez deneyin.

Image

Tek Başına Tarhana Çorbası Sağlıklı Yemektir Fakat Gerçek Tarhanaysa

Tarhana kurutularak veya yaş bir şekilde saklanan muhteşem bir gıdadır.

Image

Buzluktaki Meyveleri Bitirme Mevsimindeyiz

Meyve, dondurularak büyük ölçüde tazeliğini muhafaza eder.

Image

Sahurda, İftarda Basit Yöntemle Vitamin Deposu Otlu Yumurta Piyazı

Otlar, bedeni yeşille yıkar.

Image

Bu Yıl da Ramazan Ayına Kavuştuk

Ramazan Ayı aç kalma ayı değildir

Image

Hafta Sonu Havuçlu Kek Yapalım 5 Çayına Yetiştirelim

Havuçlu kek, sebzeli kektir.

Image

Karadut Tansiyon Düşeren Meyvedir

Karadut, böğürtlen gibi en özlenen meyvelerdendir.

Image

Kıştan Çıkarken Gripten Koruyan Havuç ve Lahanaları Salataları

Kış sebzelerine yavaş, yavaş veda ediyoruz.

Image

Antakya Portakalı Tüketme Zamanı, Mevsim Geçiyor

Portakal, bol C vitamini dolu bir meyvedir.

Image

Balık Ekmek, En Güzel Yemek

Balık sezonu artık geçiyor.

Image

İzmir Menderes Tütün Üreticilerinden Serzenişli Tarla Hasadı

Tütün Ticari olarak önemli bir sanayi bitkisidir.

Image

Satın Alınan Kurutulmuş Ürünleri Hurma Gibi Yıkamadan Yemeyiniz

Hurma çok faydalı bir meyvedir.

Image

Bitki Çaylarıyla Böbrek Taşı Nasıl Dökülür?

Çay, alışkanlık yapan bir içecektir.

Image

En Kolay Besleyici Kış Çorbası Nasıl Yapılır?

Buğday tarihin en değerli tahıl ürünüdür, bulgur da.

Image

Hastalıklara Karşı Bol Limon Tüketme Mevsimindeyiz

Limon, C vitamininde liderdir.

Image

Grip Havasının En Şifalı Mevsimsel Yemeği, Ispanak

Ispanak mucize vitaminli sebzedir.

Image

Çay Yararlı mı, Zararlı mı?

Çay ve kahve kavrulmuş ürün olduğundan kararı siz vermelisiniz ancak;

Image

Sevgililer Gününe Özel Beş Dakikada Davet Yemeği, Güllü Yumurta

Güllü yumurta göz kamaştıran sıra dışı lezzette yemektir.

Image

İşte Dışarıda yenen Yeşillikler Böyle Yıkanıyorlar

Yeşillikler iyi yıkanmadığında hasta ediyor, DİKKAT!

Image

Kış Gününde Boncuklu Bardakta Süvari Kahve

Suvari kahve Antakya'nın kaynatılmış, bardakta içilen kahvedir.

Image

İnanç Kültüründe 19 Ocak Kıddes Bayramı, Ekmeği ve Aydiye Kültürü

Kıddes, Mukaddes kökünden gelen kutsal anlamında bir sözcüktür.

Image

Kayseri Kiçiköyde Agaçta Kalan Gilaborular

Gilaboru, çok faydalı bir meyvedir.

Image

Balkan Sosu Lütenitsa/Babagannuç Nasıl yapılır?

Bir yemeğe biber, patlıcan domates girdi mi, tadından yenmez özelikle de közlenmişse.

Image

Karsambaç, Kar Tatlısıdır

İlk kar yağdı.

Image

Vitamin için Ispanak Mevsimindeyiz

Ispanak yeşil yapraklı, vitamin dolu bir sebzedir.

Image

Nevşehir Göreme'de Lezzetsiz ve Doyurmayan Testi Kebabı

Kebaplarında tadı kaçtı.

Image

Doğal Kayısı ile işlenmiş Arasındaki Gözle Görülen Fark

Doğal herşeyin albenisi yoktur.

Image

Sıradışı Meyve Gilaburu/Frenk Üzümü Bektaşi Üzümü

Meyvesi acımsı, işlenmesi sadece suyla yapılan değerli meyvedir.

Image

Çikolata Denince Akla Birkaç Ülke Gelir

Yurtdışından gelenlerin en çok getirdiği hediye, çikolatadır.

Image

Malatya Kültüründe Bakır Tencerede Yoğurt Mayalama Geleneği

Yoğurt, en sağlık fermente gıdadır.

Image

Malatya Kültür Elçisi Ayşe'den Urfa Tepsi Kebabı Nasıl Yapılır

Tepsi kebabı denince Doğu ve Güneydoğuda akla birçko çeşit gelebilir gelebilir ancak geleneksel kültürel yapımı Şanlıurfada Malatya Kültür Elçisi Ayşe tarafından arşive alınmıştır.

Image

Çocuk Aşçı Berra Supanglez Öğrendi

Sütlü tatlıların en değerlisi...

Image

Çocuk Aşçı Berra İle İtalyan Mutfağında Tramisu Nasıl Yapılır?

Tramisu sağlıklı bir tatlıdır.

Image

Ağaçta Kalan Son Elmaları Nasıl Değerlendirmeliyiz?

Elma, yeşil yada kırmızı görüntüsünden farkı ekşi ile tatlı.

Image

Urfa Fırın Kültüründe Tırnak Ekmek

Ekmeksiz sofraya oturmayan şehirlerden birisi de Urfadır.

Image

Şanlıurfanın Yemek Kültüründe "Saca Basma"

Yemeğin adı üzerinde saca basmayı tepsiye basınca kültür böyle asimile oluyor.

Image

Urfada Köz Biber Kültürü İsot

Urfa kültüründe taze veya kuru biber kültürün ayrılmaz bir parçasıdır.

Image

Türkiye'den Avrupa'ya Ticari Kalamati Zeytin Nasıl İhraç Ediliyor?

Her ülkenin zeytini, çeşitleri ve sofralık mı yoksa yağlık mı özellikleri farklıdır

Image

Pirzola Fırında Neden Pişmez?

Küçük baş hayvanların kaburgasında yapılan kalem etlere pirzola, büyükbaş hayvanlardan dereceyle sinirleri öldürülen etlereyse T-Bone denir.

Image

Urfanın Vazgeçilmez Kış Salatası, Köz Patlıcan, Kırmızı, Yeşil Acı Biberler

Doğunun yemeklerin yanında lezzetlerinden köz salatalar vazgeçilmezdirler.

Image

Zeytinin Zeytinyağına Dönüşüm Serüveni

Zeytinyağı hileye çok müsait bir gıda maddesidir, satan kişiye güvenmek çok önemlidir.

Image

Veysel Karani ve Yemen Kahvesinin Bilinmeyen Tarihi Keşfi

Kahve insanı mutlu eden ancak faydası, zararı tartışılabilir bir konudur.

Image

En Sağlıklı Çocuk Kahvaltısı

Çocuklar sofrada ne görürse yerler.

Image

ilk Bebek Kahvaltısı ve Dikkat Edilmesi Gereken Alerji

Bebekler, un, şeker ve tuzla asla tanışmamalılar. Hastalanan bebeklerden aileler sorumludur.

Image

Antakya Kağıt Kebabı

Lokman hekim yıllar önce et yerine neden kıymanın şifalı olduğunu yazmıştı çünkü gerçekten mantıklı düşünmüş.

Image

En Sağlıklı Sebze Nasıl Pişirilir?

Sebze, sadece selülözdür yani bağırsak süpürmekten başka bir şeye yaramaz ancak taneliyse durum değişir.

Image

Çektirme Makarna En Kolay Gezgin Yemeğidir

Olumsuz şartlarda bile en güzel yemeği yapabiliriz, çektirme makarna gibi...

Image

Kayseri Ağırnas Pazarından Çeşit Çeşit Doğal Biberler

Biberlerin içinde en kıymetlisi en yeşil olanlardır. Kırmızı biberi sarıyla kıyasladığımızda kırmızı al biber çok önlerdedir.

Image

Kayserinin Yerel Üzümleri B Vitaminleri Deposu

Üzümler, B1, B2, Potasyum, Magnezyum, Demir vitaminlerinden daha fazlasını içerir.

Image

B12 ve Vitamin Deposu Bakliyat Tarhanası

Kırmızı et b12 Vitamini için değerlidir. Bakliyatların çoğunda B12 yanında Selenyum da vardır.

Image

Kadınlara İlik Yapan Kıkırdaklı Pıde

İlik, en çok kuyruk yağında bulunur

Image

Uğruna Savaşlar Yapilmiş Baharatlarin Krali, Karabiber

Karabiber, kırmızı ve beyaz çeşitleriyle esşiz çeşnilerden.

Image

Kayseri Kültüründe Evde Hazirlanan İçli Pideler

Evde hazırlanan içleri işletmelerdekinden daha niye daha lezzetli olur?

Image

Kayserinin Meşhur Turşucusu Bayram Usta

Turşu suyu eğer katkı kullanılmiyorsa, sirke kadar kıymetlidir.

Image

Taze Fasulye Konserve Zamanidir

Toprağa bir tanecik fasulye ektiğimizde en az birkaç kilo fasulye elde ederiz

Image

Domates Biber Soslari Nasil Yapilir?

Soslar, domates ve kirmizi biberle yapilan acika,balkan soslari gibi salçalardir.

Image

Yenen Yaprakları Kış İçin Kurutmalıyız

Yaprak denince akla sadece asma yaprağı gelir oysa çok bitkinin yaprağı yenir.

Image

Antakya'da Süt Ürünlerinin En Güvenli Adresi

Hilesiz çalişanlar listesinde bir mandirayla tanismak isterseniz.

Image

Kirmizi Et B12 Vitamini İçin Önemlidir

Kirmizi et proteinden öte, faydalidir ancak az yemek şartiyla.

Image

Domates Yeme Ve İsleme Mevsimindeyiz

Mis gibi kokan domatesler çıkti, bolca tüketelim.

Image

Bir Bardak Un İle Kaşıkla Bile Günlük Ekmeğimizi Yapabilirsiniz

İnsanları doyuran ekmek, fakirin aşıydı fakat artık çok zamlandığı için lüks sayıldı.

Image

Patatesin İyileştiren Bir Gücü Vardır

Soru olarak sorulsaydı herkesin en sevdiği yumrusu yenen sebze patates çıkardı.

Image

Eken, Diken Aç kalmaz. Balkon Biberleri Hasat Edildi

Bir tohumun yaprak açması ne muhteşem bir döngü.

Image

Serinleten Yaz Yemeği Sarımsaklı Yoğurtlu Patates, Patlıcan, Biber Domates Yemeği

Türk kültüründe yemeklerim şahıdır yoğurtlu kızartmalar.

Image

Herkes Evinde En Kolay ve Sağlıklı Ekmek Yapabilir

Ekmek yemeğin yanında gerekli bir ihtiyaç değildir fakat bağışıklığımızın kuvvetli olması için çeşit için ara sıra tahıl yemeliyiz.

Image

Kışa Hazırlık İçin Tarhana Yapma Mevsimindeyiz

Herkes tarhana yapabilir.

Image

Kış İçin Biber Kurutma Mevsimindeyiz

Kurutmalar yılın  en bol yani sıcaklığın en yüksek ayında yapılır.

Image

Atık Yağları Lavabolara Dökmeyelim, Belediyelere Götürelim

Aslında çok şeyin içinde kendi yağı vardır fakat havuç gibi bazı besinler yağsız yendiğinde gerekli vitamin vücut tarafından alınamıyor veya diğer atılıyor.

Image

Bunca Pahalılığa Rağmen Ekmek israfı Bir Türlü Önlenemiyor

Ekmek, velinimetimizdir. Lütfen yeterince alalım, israf etmeyelim.

Image

Vişne Mevsimi Bitiyor. Reçel, Şerbet, Komposto, Likör Yapma Zamanıdır

Vişne renk verdiği için kıymetli bir meyvedir.

Image

Çilek Mevsiminde Reçelini, Şerbetini, Sosunu Nasıl Yapmalıyız

Çilek mevsimi geçiyor elimizi çabuk tutup reçel, şerbet yapmalıyız.

Image

En Sağlıklı Yumurta Az pişmiş Olandır ve Kabuğuyla Yenendir.

Yıl boyunca ilkbahardan sonbahara kadar mevsimsel tüketim sağlıklı yaşam sırrıdır.Baharın getirdiği bol taze yeşillikle en sağlıklı yumurta pişmiş yumurta yiyin ekmekten kurtulun

Image

Sebzeler Ucuzladı Tam da Güveç Zamanı

Güveç kültürümüzün vazgeçilmez lezzetidir. Etli veya etsiz vegan Güveç Nasıl Yapılır?

Image

Pazarlarda Meyveler Bollaşınca Çok Ucuzladı

Yaz mevsimi geldiği gibi bin bir çeşit meyveler tezgahlara çıktı. Pazarda meyveler ucuzladı.

Image

Deprem Bölgelerinde Sıcaklardan Yemek Zehirlenmelerin Alınacak Önlemler

Bazı yemekler bozulmaya yüz tuttuğunda zehirler bunun önüne geçmek için sirke kullanın.

Image

Hiç Tükenmeyen Pancar Yaprakları, Aylar Boyunca Doyuruyor

Doğada birçok sebze pancar olarak nitelendirilir ve karışıklığa sebep olur oysa kök veren şeker pancarı olmak üzere kök bağlamayan pancar aynı değildir.

Image

Ispanak Mevsiminde Damak Çatlatan Bir Kaç Tarif

Ispanak yeşil yapraklı sebzedir. Ekimde ekilerek Şubat ayından sonra hasat yapılır

Image

Tanesi Dört Liradan En Ucuz Ramazan Pidesi Anadolu'da

Bir çuval undan kaç yüz tane pide çıkıyor, hesaplayalım

Image

En Kolay, En Ekonomik, En Lezzetli Tavuk Yemekleri Pişirme Teknikleri

Doymasını Bilene Bir Tavuk, Bir Tavuk Mahalleye Bile Yeter

Image

Ramazan Sofralarının Baş Tacı Pastırma, Evde En Kolay Nasıl Yapılır

Evde yaptığınız pastırmayla işletmeden aldığınız pastırmayı karşılaştırdığınızda aradaki inanılmaz lezzet farkını göreceksiniz.

Image

Evde En Kolay Ramazan Pidesi Nasıl Yapılır

Kaşıkla bile Ramazan pidesi yapabilirsiniz

Image

Deprem Felaketlerinde Çadırlarda En Kolay Yemek Nasıl Yapılır

İnsan bir felaketle karşılaştığında veya bir nedenden dolayı aç kaldığında mutlaka başının çaresine en az beş-on gün kadar bakması gerekir.

Image

Nane Limon Kabuğu Çayı, Lokman Hekim İlacı

Nane yapraklarına el sürüldüğünde mentollü bir bitki olduğundan  keskin bir kokuya sahiptir.Nane ferahlatan, nefes aldıran ve rahatlatan inanılmaz bir bitkidir.NANE LİMON KABUĞU ÇAYI, VİRÜSSAVAR LOKMAN HEKİM İLACI