19 Ekim Dünya Gıda Gününde Bir Yanda Açlık, Diğer Yanda Hastalıklar
Temizlik o kadar önemlidir ki, hastalıklar o yere uğramazlar.
Temizlik o kadar önemlidir ki, hastalıklar o yere uğramazlar.
Balık mevsimindeyiz.
Tenekelenen yağlardaki pas tehlikesi
Tarhana sağlıklıdır ancak her tarhana değil.
Yabancı mutfak şefleri Orta Doğu mutfakları gibi değildir. Neden?
Yedi veren doğal Karadut halen doyuruyor, teşekkürler.
Bal da, balcı da gerçek.
Kalite malzemeyle ilgilidir.
Doğal limon suları varken içinde hiç limon suyu bulunmayan ürünlerin satışı yasaklandı.
Antakya Ortodoks Hristiyan geleneğinde her 25 Mart günü sofrada balık yenirmiş.
Pamuk gibi poğaça yemek ister misiniz?
Koah hastaları et, süt gibi proteinlerden uzak durmalılar.
Lezzete lezzet katma tekniği.
Kemik suyu faydalıdır ancak seyrek tüketilirse.
Taze sarımsak mucizesi.
Şehriyeli incik, saray yemeklerindendir.
Artık unsuz börekler yapılabiliyor.
Elma, buzhane olmamalı.
Zeytin kaliteliyse, zeytinyağı doğaldır. Değilse Asidi yükselir.
Doğal meyve suyu faydalıdır.
Yumurtalı tariflere bir yenisi daha eklendi.
Alışkanlıklardan vazgeçmek zor.
Salça, domates yada biberin özüdür.
Turp, sofralarda unutulmuş gıdalardandır oysa faydasını saymakla bitmez.
Koku, insanları, böcekleri ve hayvanları çeker.
Bu ölçü İnsan sağlığı için çalışan toplum geliştirmeci Aşçı Deniz Kakanaş tarafından uygulanmış ve onaylanmıştır.
Ankara tavası Ankara yöresel yemek kültüründe Seymen kültürüyle ayrılmaz parçadır.
Otların ekşi tadı semizotu çok faydalıdır.
Kış aylarında oldukça sevilen salep ısıtmaktan başka bir işe yaramaz.
Pizza, lahmacun gibi açık da yapılabilir, kapalı da.
Bir saat içinde bir tepsi minik pizzalar nasıl yapılır?
Susam, faydalı yağlar içerir.
Hurma Ramazan ayının baştacıdır.
Ispanaklı börek bol vitaminlidir.
Renkler, önemli besin değeri verirler.
Yumurta kabuğu deyip geçmeyin.
Birinin sevidiğini diğeri sevmeyebilir.
Domates kurusu şehre gelene kadar kat kat katlanıyor.
Karsambaç, en kolay tatlıdır.
Hiç bir lezzet tazesi kadar aromatik değildir.
En az 20 kg terbiyeli dönerlik tavuk etini çöpe döktüler
Herçeyin çayı yapılabilir.
Kahve uyandıran gıdadır.
Gözleme çok kazandıran meslektir.
Lavaş, dürüm, sıkma, kebaplarda kullanılan yufka ekmek türüdür.
Maydanoz, en etkili yıkayıcıdır.
Donabilir de donmayabilir de.
Mısır, Dünya'da en çok ekilen ticari ürünüdür.
Kışlık hazırlık yapanlar aç kalmazlar.
Peynir, fermente üründür.
Fidan üretimi Antakya Samandağ yöresinde
İnternet dünyasında çok çeşitli tasarımlar.
Teşekkürler Dr. Atalay Şahin.
Közün adı da, tadı da iştah açar.
Tako, en lezzetli mısır pancakedir.
Leblebi kurabiyesinde buğday unu yoktur.
Ekmek dağıtma geleneği.
Kiraz talı, yaprağı ekşidir.
Mısır, tahıllardan çok önemli bir ticari üretilen çeşittir.
Şiş kebaplar köz lezzetlerindendir.
Brokoli garnisi.
Pilavın besin değerini yükseltmek için hafif dokunuşlar yapalım.
Üzeri açık her gıda akla gelebilecek herşeyi çeker.
İncir üretiminde Türkiye birinci sıradadır.
Dikenli incir toplarken tiken tehlikesine dikkat.
Artık hindilerin tadı kalmadı.
Reyhan ve fesleğen biri morumsu diğeri yeşillerin en güzelidir.
Bazı otlar afrodizyaktır.
Bugün 24.Aralık.2024 noel.
Kış günlerinde kurutma meyvelerden incir, enerji veren gıdadır.
Öyle lezzetler var ki taze rezene gibi çeşitleri tatmaya ömür yetmez.
Sarı renk, değerli bir renktir.
Kamkat, portakalın minik versiyonudur.
Zeytin yapımı çok kolaydır.
Kınalanmak tam bir kültürdür.
Makarnayı nasıl değerli yapabiliriz?
Zayıflatan kahvaltı değil, sakinleştiri kahvaltıdır.
Aromatik otlar et ve balığa lezzet katar.
Kalıp, tasarımlar için çok büyük kolaylıktır.
Lavanta sağlıktan öte hijyendir.
Ekmek nimettir, insanlar çmrü boyunca helal ekmek için çalışıp dururlar fakat bu israfı yapan evdekilerden kimler?
Gıda maddeleri azaldıkça kurur yada bozulurlar.
Etçil hayvanların tamamı kemikleri çok severler pek ala neden?
Balık atıkları çöpe değil toprağa gömülerek doğaya katkı sunulmalı.
Doğum günün sağlık, huzur ve şans getirsin doğa.
Tortila, mısır ununda yapılan minik lavaşlardır.
Limon, kabuğu ile tüketilmesi gereken sebzedir.
Limon çok faydalı bir narenciyegillerdendir.
Gerçek zeytinyağı donar mı?
Pahalılık almış başına gidiyor, kim ne kadara tutturursa satıyor.
Küp, su, peynir, turşu, sirke gibi çeşitlerin yanı sıra sele zeytininde de kullanılıyormuş.
Kuru ciltleri nemlendirmek gerekir fakat en doğal nasıl bakım yapabilriz?
Sos hazırlamanın önemli teknikleri vardır.
Yerken renklere dikkat.
Kısır ince bulgurdan yapılır.
TZeytin mevsimindeyiz.
Meyve soyulduktan sonra kabukları ve çekirdeklerini değerlendirmeliyiz.
Gıda renklendirme do%al baharatlarla yapılmalıdır.
Kereviz kökü beyaz besin grubuna girer.
Yeşil çorbalar Antioksida dır.
İtalyan mutfaklarında zeytinyağı, tereyağı ve krema çok kullanılır.
Kültürümüzde kahve yanında lokum yerine tatlı olarak taze yada kuru meyve tercih edilebilir.
Soğuk herşey çok sıcak havalarda serinletir.
Kaşarda boğulma tehlikesine, DİKKAT
Hıç patatesli ekmek yediniz mi?
Hızlı turşular çabuk tüketilmelidir.
Yemekleri artıran soğan ve patates sebzelerin şahıdırlar.
Simit susamları neden dökülüyor?
Nane, limon ve kuşburnu çayı.
Besleyici pilav, sağlıklıdır.
Patates hamuru çok yumuşatır.
Kırmızı pancar faydalıdır.
Tuz nem çeken doğal bir elementtir.
Tabak Hazırlarken Kişiye Göre Tabak Hazırlayın
Kuruyemişler yada çörekotu, susam gibi baharatlar yıkanabilirler.
Ayva, tatlısı tuzlusu yapılan meyvedir.
Palamut mevsiminde yağlı, mevsimsiz saman gibidir.
Mis an place mutfakta ön hazırlıktır.
Güz meyvesi üzüm.
Puding, sevilen muhallebidir.
Ptlıcan,saraylarda ana yemeklerin en ünlü sebzesidir.
Patlıcan fazla yendiğinde zararlı gıdadır.
Kayısı güzelleştiren mwyvwdir.
Yumurta aromalandırma henüz bilin.iyor.
Patates susuz gıdadır.
Biber, yeşil olmayan her yemeğe yakışır.
Defne, mucize bir bitki.
Makarna, su, tuz ve durum buğdayından yapılır.
Soğan, yemeklerin baş tacıdır.
Ayva meyvesi mevsimindeyiz.
Turşu yaparken biber cinsi önemlidir.
Domates çorbası, güzelleştiren çorbadır.
Mantı, hamur, et ve yoğurdun muhteşem uyumudur.
Nar, inci tanesi gibi dişli meyvedir.
Çekirdeksiz kavun, karpuz almayalım.
Artık herşey sanallaştı.
Çorbalar besleyiciyse en faydalı yemwltir.
Sonbahar mevsiminde sıcaklar devam ediyor.
Bazı yemekler çok özeldir.
Üzüm, yararlı bir meyvedir.
Karpuz kabuğu israf edilen gıdalardandır.
Patates, potasyumlu gıdadır.
Pilava yağ yakma tekniği eski kültürdür.
Maydanoz, çok değerli bir bitkidir ve mutfaklarda yardımcı malzeme olarak kullanıldığı gibi, İtalyan mutfağında maydanoz yağmuru özellikle ravioli, risotto gibi beyaza yakın yemeklerde renk olarak kullanılmaktadır.Son günlerde esnaf kazansın diye pazarlarda peşin para ile desyekleyen müşterileri bile hem fahiş fiyatla hem de bozuk mal ile kandırıyorlar. Bir demet maydanozu yirmi liraya, iki demeti kırk liraya akşam pazarında vereceksin, bir gün sonra bakacaksın ki, maydanoz sarı yeşil alaca renkli olacak. Yakında kuzular gibi saramış otları yiyebilir insanlar çünkü haftada bir gün Çarşamba günü kurulan Gümüşyaka kapalı pazardan alınmıştır. Müşteri bu maydanozları çöpe atamadı, geri veremez çünkü haftaya kadar beklemez. Mecburen yıkayıp doğrayıp buzluğa atacak.
Havuçlu pilav çok lezzetlidir.
Reçel, şekerle gıdayı korumaktır.
Türk mutfağı bol kepçe yemek demektir.
Pizza, sevilen hamur işlerindendir.
Kuşburnu faydalı bir bitkidir.
Tatlı sarı erikler ağaçta kaldı.
Eskiden iftarlarda yapılan et yemeği.
Tarhana kurutma.
Tarhana, çorbaların kralı.
Bulgur, çok eski tohumdur.
Ekmek, en çok tüketilen besindir.
Tavuk, kırmızı etle aynı dakikada pişmez.
Köz kokusu yemeğe lezzet katar.
Üzüm tanesi yenen meyvedir.
Falafel Arap kültüründe en sevilen lezzettir.
Yoğurt, uyutan ve gaz yapan gıdadır.
Yaprak sarması, eşsiz bir Türk mutfağı kültürüdür.
Biber, dörtlü sebzelerden en çok kullanılan sebzelerden biridir.
Simit kokusu ne güzel.
Soğan en faydalı sebzedir.
Domates muhteşem güzellik verir, dolayısıyla salça çok daha güzellik verir.
Her gün aynı kahvaltıyı sofralardan kaldıralım artık.
Doğanın ikramı çok büyük nimettir.
Mısır, kıymetli ticari üründür.
Biber asitli gıdadır.
Pizza, hamur üzerine sostan sonra malzemelerin dizilmesi ile yapılan peynirli bir hamur işidir.
Domates,biber salatalık bu üçlü sebzeden çok çeşit çıkar.
Domateslerin hiç tadı yok.
Ayva, yakında olgunlaşacak.
Salata , en ferahlatan öğünlük.
Et, balık yada sebxeleri yumuşatma sadece marinayla yapılmaz, en kolayı soda içinde bekletmek.
Her ne olursa olsun gıdayı çöpe dökenler bir gün gelir açlıkla karşılaşabilirler.
Ekmek yemekleri israfı önler.
Kabak, enfes bir sebzedir.
Nane, ferahlatan, insanı sakinleştiren gıdadır.
Ceviz, ticari değeri olan bir gıdadır.
Süt aynı süt ancak kaymaklar ve tereyağların renkleri neden farklı oluyor?
Neden kekikgiller dünyanın bir numaralı faydalı otu kullanan anlar.
Taze fasulye tadına doyulamayan sebzedir özellikle zeytinyağlıysa.
Muhlama, her türlü sebzeden yapılabilir.
Limonata, güneşin çok olduğu ülkelerde enerji veren içecektir.
Üç beyaz şeker, tuz un olarak bilinir ve makarna da onun altındaki durum yani sert buğdaydan yapılır?
Pestil, yaz kış sevilerek tüketilen tatlılarımızdandır.
Iki protein kombinasyonu kalp hastalarına uygun besin değil.
Patates dolması, çok nadir yapılan dolmalardandır soğan dolması gibi çünkü oyulması zordir.
Biber bitkisinden işlenmesine dayanıklı olduğundan insana güç verir.
Şeftali, tek çekirdekli meyvemizdir.
Sandviç tüm dünyanın sevdiği atıştırmalıktır.
Çiğden salata hazırlamak beş dakikada yapılır ancak pişen patatesten salata yapmak en az bir saat zaman alır.
Yaz dolması, biber, patlıcan, taze kabak, domates gibi doldurulan sebzelerden yapılır.
En lezzetli kızartma, bahçede yetiştirilen sebzelerden yapılır.
Yaz mevsiminde patlıcan, biber ve domates kızaetmaları en çok sevilen yemeklerden.
Italyan mutfaklarının lezzet sırrı, kırmızı yağ pul biberle yapılır.
Derler ya yumurta sıcak asfaltt da pişer, doğrudur.
Iki ayrı ülkede kurutulmuş nane arasındaki havanın nem farkı.
Gıdaları hafife almayalım. Bazıları şifa, bazıları ysa hayatı zehir edebilir.
Soğuk çaylar kaynar suyla yapılan ve soğutulan çaydır.
Muharren ayına dün itibariyle girdik ve aşureler pişmeye başladı.
Meşhur Özbekisyan kavununun çekirdeklerini ayıklarsanız doğal çekirdek elde ederiz.
Türk mutfağı ile büyüyen insanlar Türkiye denince derinden bir Ah çekerler.
Hafif atıştırmalıklardan ekmekarası yumurta.
Market içinde tandır ekmeği kültürü.
Yaz aylarında zeytinyağlı dolma yada sarma tercih edilir ancak etlilerin yeri ayrı.
Biber, ekildiğinde yada fide olarak dikildiğinde çok dayanıklı ve verimlidir.
Kemik suları yüksek kollestrol.içerir, seyrelterek yenmelidir.
Shashlik, şiş kebap demektir.
Asma yani üzüm yaprağı ekşisi sarmayı lezzette baş tacı etmiştir.
Renkli meyveler neden çok önemlidir?
Kanatlı ciğerler pişirme tekniği.
Mısır ticari değeri çok yüksek bir gıdadır.
Üzüm, erik ve kayısı yani çağla ilk meyve verdiklerinde ekşimsi olurlar ve turfandan bin misli pahalıya satılırlar.
Kavun ve karpuz mevsimindeyiz.
Soğan çiğ veya pişmiş en çok sevilerek tüketilen sebzedir.
Özbekistanda bir agronom yani mühendis kiraz yada Vişne yaprağından likör yapıyormuş
Şarap fermende bir içecektir.
Vişne sirkesi sıra dışı lezzetler için muhteşem.lezzet ve renktir.
Reçel, meyvenin şekere yatırılarak kaynatılan tatlıdır.
Bugün ağaçlarda kalan vişneler hem doğal hem de bedava.
Vişnelerde son günler.
Özbekistanın şekerpare kayısıları
Limon çello, limon kabuğundan yapılan İtalyan likördür.
Özbekistanda gün akşama kadar Samsa ile başlar ve biter.
Kaymaklı özbek böreği bildiğimiz katmet yufkası gibi.
Sumalak buğday çimlendirlmesi ile yapılır.
Sucuklu kuru fasulye Türk mutfağının sevilen lezzetidir.
Özbek pilavı haricinde meşhur yemekler.
Meze bir çeşit salatadır.
Üç beyazdan kaçmak mümkün değil, çok lezzetlu.
Kemik.iliği kubvetli besin ancak sık.yenirse dokunur.
Çay bitkisi dünyanın sevdiği içecek.
Yeşil çay siyah çaydan değerlidir.
Çilek, aromalı ve renk veren meyvedir.
Özbeklerin muhteşem.nakışlı ekmeği geleneksel bir lezzet
Yaprak sarması, özlenen bir Türk yemeğidir.
Bir avucu bile doldurmayan çerez yok satıyor
Özbekistan sazan balığı çok lezzetli.
Haşlanmış etin suyu çektirildiğinde çok lezzzetli kıvam elde ediliyor.
Küçükbaş hayvanların takım ciğerleri nasıl işlenir
Özbek pilavı, pilavdan öte sağlıklı.
Doğal tavuk zor pişer ancak çok lezzetlidir.
Ayran, faydalı bir içecekler.
Sirke demek yiyeceklerin doğal yollar fermente demektir.
Nakışlı ekmek tekniği
Nakışlı ekmek tekniği
Meşhur peynirli ekmek firin
Herşey de az, çok yağ olduğu için yağ gerekmez.
Çubukla yemek yemek ayrıcalıkları.
Doğal süt bulabilmektir tek yolu kırsallar
Çiçek börek Tatarların bir numaralı böreğidir
Kiloyla ilgili diyet yapmak yerine neyi nasıl yiyeceğimizi bilmeliyiz.
Kekik, zayıflatıcı, tansiyon düşürücü ve ileri derecede iltihap kurutucudur.
Hava değişiklikleri için vitaminli bir meyve tabağı öğün için yeterlidir.
Muz sevilen faydalı bir meyvedir.
Yoğur deyip geçmeyelim, en az bir kez deneyin.
Tarhana kurutularak veya yaş bir şekilde saklanan muhteşem bir gıdadır.
Meyve, dondurularak büyük ölçüde tazeliğini muhafaza eder.
Otlar, bedeni yeşille yıkar.
Ramazan Ayı aç kalma ayı değildir
Havuçlu kek, sebzeli kektir.
Karadut, böğürtlen gibi en özlenen meyvelerdendir.
Kış sebzelerine yavaş, yavaş veda ediyoruz.
Portakal, bol C vitamini dolu bir meyvedir.
Balık sezonu artık geçiyor.
Tütün Ticari olarak önemli bir sanayi bitkisidir.
Hurma çok faydalı bir meyvedir.
Çay, alışkanlık yapan bir içecektir.
Buğday tarihin en değerli tahıl ürünüdür, bulgur da.
Limon, C vitamininde liderdir.
Ispanak mucize vitaminli sebzedir.
Çay ve kahve kavrulmuş ürün olduğundan kararı siz vermelisiniz ancak;
Güllü yumurta göz kamaştıran sıra dışı lezzette yemektir.
Yeşillikler iyi yıkanmadığında hasta ediyor, DİKKAT!
Suvari kahve Antakya'nın kaynatılmış, bardakta içilen kahvedir.
Kıddes, Mukaddes kökünden gelen kutsal anlamında bir sözcüktür.
Gilaboru, çok faydalı bir meyvedir.
Bir yemeğe biber, patlıcan domates girdi mi, tadından yenmez özelikle de közlenmişse.
İlk kar yağdı.
Ispanak yeşil yapraklı, vitamin dolu bir sebzedir.
Kebaplarında tadı kaçtı.
Doğal herşeyin albenisi yoktur.
Meyvesi acımsı, işlenmesi sadece suyla yapılan değerli meyvedir.
Yurtdışından gelenlerin en çok getirdiği hediye, çikolatadır.
Yoğurt, en sağlık fermente gıdadır.
Tepsi kebabı denince Doğu ve Güneydoğuda akla birçko çeşit gelebilir gelebilir ancak geleneksel kültürel yapımı Şanlıurfada Malatya Kültür Elçisi Ayşe tarafından arşive alınmıştır.
Sütlü tatlıların en değerlisi...
Tramisu sağlıklı bir tatlıdır.
Elma, yeşil yada kırmızı görüntüsünden farkı ekşi ile tatlı.
Ekmeksiz sofraya oturmayan şehirlerden birisi de Urfadır.
Yemeğin adı üzerinde saca basmayı tepsiye basınca kültür böyle asimile oluyor.
Urfa kültüründe taze veya kuru biber kültürün ayrılmaz bir parçasıdır.
Her ülkenin zeytini, çeşitleri ve sofralık mı yoksa yağlık mı özellikleri farklıdır
Küçük baş hayvanların kaburgasında yapılan kalem etlere pirzola, büyükbaş hayvanlardan dereceyle sinirleri öldürülen etlereyse T-Bone denir.
Doğunun yemeklerin yanında lezzetlerinden köz salatalar vazgeçilmezdirler.
Zeytinyağı hileye çok müsait bir gıda maddesidir, satan kişiye güvenmek çok önemlidir.
Kahve insanı mutlu eden ancak faydası, zararı tartışılabilir bir konudur.
Çocuklar sofrada ne görürse yerler.
Bebekler, un, şeker ve tuzla asla tanışmamalılar. Hastalanan bebeklerden aileler sorumludur.
Lokman hekim yıllar önce et yerine neden kıymanın şifalı olduğunu yazmıştı çünkü gerçekten mantıklı düşünmüş.
Sebze, sadece selülözdür yani bağırsak süpürmekten başka bir şeye yaramaz ancak taneliyse durum değişir.
Olumsuz şartlarda bile en güzel yemeği yapabiliriz, çektirme makarna gibi...
Biberlerin içinde en kıymetlisi en yeşil olanlardır. Kırmızı biberi sarıyla kıyasladığımızda kırmızı al biber çok önlerdedir.
Üzümler, B1, B2, Potasyum, Magnezyum, Demir vitaminlerinden daha fazlasını içerir.
Kırmızı et b12 Vitamini için değerlidir. Bakliyatların çoğunda B12 yanında Selenyum da vardır.
İlik, en çok kuyruk yağında bulunur
Karabiber, kırmızı ve beyaz çeşitleriyle esşiz çeşnilerden.
Evde hazırlanan içleri işletmelerdekinden daha niye daha lezzetli olur?
Turşu suyu eğer katkı kullanılmiyorsa, sirke kadar kıymetlidir.
Toprağa bir tanecik fasulye ektiğimizde en az birkaç kilo fasulye elde ederiz
Soslar, domates ve kirmizi biberle yapilan acika,balkan soslari gibi salçalardir.
Yaprak denince akla sadece asma yaprağı gelir oysa çok bitkinin yaprağı yenir.
Hilesiz çalişanlar listesinde bir mandirayla tanismak isterseniz.
Kirmizi et proteinden öte, faydalidir ancak az yemek şartiyla.
Mis gibi kokan domatesler çıkti, bolca tüketelim.
İnsanları doyuran ekmek, fakirin aşıydı fakat artık çok zamlandığı için lüks sayıldı.
Soru olarak sorulsaydı herkesin en sevdiği yumrusu yenen sebze patates çıkardı.
Bir tohumun yaprak açması ne muhteşem bir döngü.
Türk kültüründe yemeklerim şahıdır yoğurtlu kızartmalar.
Ekmek yemeğin yanında gerekli bir ihtiyaç değildir fakat bağışıklığımızın kuvvetli olması için çeşit için ara sıra tahıl yemeliyiz.
Herkes tarhana yapabilir.
Kurutmalar yılın en bol yani sıcaklığın en yüksek ayında yapılır.
Aslında çok şeyin içinde kendi yağı vardır fakat havuç gibi bazı besinler yağsız yendiğinde gerekli vitamin vücut tarafından alınamıyor veya diğer atılıyor.
Ekmek, velinimetimizdir. Lütfen yeterince alalım, israf etmeyelim.
Vişne renk verdiği için kıymetli bir meyvedir.
Çilek mevsimi geçiyor elimizi çabuk tutup reçel, şerbet yapmalıyız.
Yıl boyunca ilkbahardan sonbahara kadar mevsimsel tüketim sağlıklı yaşam sırrıdır.Baharın getirdiği bol taze yeşillikle en sağlıklı yumurta pişmiş yumurta yiyin ekmekten kurtulun
Güveç kültürümüzün vazgeçilmez lezzetidir. Etli veya etsiz vegan Güveç Nasıl Yapılır?
Yaz mevsimi geldiği gibi bin bir çeşit meyveler tezgahlara çıktı. Pazarda meyveler ucuzladı.
Bazı yemekler bozulmaya yüz tuttuğunda zehirler bunun önüne geçmek için sirke kullanın.
Doğada birçok sebze pancar olarak nitelendirilir ve karışıklığa sebep olur oysa kök veren şeker pancarı olmak üzere kök bağlamayan pancar aynı değildir.
Ispanak yeşil yapraklı sebzedir. Ekimde ekilerek Şubat ayından sonra hasat yapılır
Bir çuval undan kaç yüz tane pide çıkıyor, hesaplayalım
Doymasını Bilene Bir Tavuk, Bir Tavuk Mahalleye Bile Yeter
Evde yaptığınız pastırmayla işletmeden aldığınız pastırmayı karşılaştırdığınızda aradaki inanılmaz lezzet farkını göreceksiniz.
Kaşıkla bile Ramazan pidesi yapabilirsiniz
İnsan bir felaketle karşılaştığında veya bir nedenden dolayı aç kaldığında mutlaka başının çaresine en az beş-on gün kadar bakması gerekir.
Nane yapraklarına el sürüldüğünde mentollü bir bitki olduğundan keskin bir kokuya sahiptir.Nane ferahlatan, nefes aldıran ve rahatlatan inanılmaz bir bitkidir.NANE LİMON KABUĞU ÇAYI, VİRÜSSAVAR LOKMAN HEKİM İLACI