Domatesli Hamsi Nasıl Yapılır
Hamsiyi ayıklayarak yıkayın ve süzdürdükten sonra biraz tuzlayarak en az soğuk bir yerde yarım saat iyice süzülmesini bekleyin.
Tereyağını bir tabakta eritin ve 1 diş sarımsak ve bir avuç hamsiyi üzerine yayarak beş dakika sonra kapağını beş dakika kadar kapatın ve ateşten alarak bir kenara alın.
Başka bir tavada bir yada iki domatesi rendeleyin, zeytinyağı, ve birkaç parça acı yeşil yada pul biber ekleyerek çektirin. İndirdikten sonra bir tutam şeker ilave ederek bir tabağa alın.
Üzerine kılçıklarından ayıkladığınız balıkları karıştırmadan dizin.
Aslında domates sosu dibe, araya ve üste serildiğinde balık eşsiz lezzette oluyor.
Eski çeşit pilakiler yada buğulamalarda soğan, sarımsak ve domates balıkla piştiği için istenilen lezzet alınamadığı gibi tüm harç balık kokuyor.
Yemekte balık balık gibi, domates, domates gibi kokmalı.
Üzerine taze maydanoz yağmuru tadı daha serinleytecektir.
Yorumlar
İLK YORUM YAPAN SEN OLMAYA NE DERSİN?
Yorum Yap