Kalbi Koruyan Ceviz Sirkesi Nasıl Yapılır
Ceviz, çok çeşitli tatlarda karşımıza çıkar özellikle tatlılarda ancak bir yada iki domates rendesinin içine bir avuç ceviz ve bir tutam tuz eklenip cam kenarına bırakıldıktan bir hafta sonra olgunlaşması için yeterlidir.
Domates yerine önceki turşu, ev sirkelerini sulandırıp kullanabilirsiniz ancak güz mevsimi bitiyor olduğundan domatesle yapmakta fayda var.
Böyle sirkeler sabah aç karnına bazı kişiler için mide ağrıtacağından biraz su ile seyreltilip sadece ceviz sirkesi yenmeli yanında başka yiyecekler en az iki saat alınmamalıdır.
Yapımı kolay çok lezzetli olan böyle ceviz sirkeleri, ceviz içinde sert perdeleri ekleyerek de yapılır. yerken sert olduğu için çıkarılır atılır.
Kaseye suyu ile alınan cevizlerin üzerine çok az zeytinyağı gezdirmekse vitaminleri daha faydalı yapar.
Yazar; Kültür araştırmacısı ve habercisi; Deniz Kakanaş
Yorumlar
İLK YORUM YAPAN SEN OLMAYA NE DERSİN?
Yorum Yap